JADŁOSPIS
21.04.2025r. - 25.04.2025r.
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
21.04.2025 poniedziałek |
|
|||
22.04.2025 wtorek |
Pieczywo mieszane, masło, dżem. Kakao. |
Gruszka. |
Zupa brokułowa. Nugetsy w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka wiosenna, jogurt. Kompot porzeczkowy.
|
Kisiel, jabłko tarte. |
Alergeny |
1,7,11 |
|
1,3,7,9,11 |
1, |
bezmleczna |
Pieczywo mieszane, masło roślinne, dżem. Kakao (mleko roślinne). |
Gruszka. |
Zupa brokułowa (mleko roślinne). Nugetsy w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka wiosenna, oliwa. Kompot porzeczkowy. |
Kisiel, jabłko tarte. |
Alergeny |
1,11 |
|
1,3,9,11 |
1, |
23.04.2025 środa |
Bułka wyborowa, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek, rukola. Herbata |
Jabłko. |
Zupa pomidorowa z ryżem. Kluski leniwe z serem, marchewka z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Jogurt z owocami, podpłomyki. |
Alergeny |
1,7,10,11 |
|
1,3,7,9,11 |
1,7,11 |
bezmleczna |
Bułka wyborowa, masło roślinne, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek, rukola. Herbata |
Jabłko. |
Zupa pomidorowa z ryżem (mleko roślinne). Kopytka, marchewka z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Deser sojowy, podpłomyki. |
Alergeny |
1,3,4,11 |
|
1,3,9,11 |
1,6,11 |
24.04.2025 czwartek |
Zacierka na mleku. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, pomidor, kiełki. Herbata owocowa. |
Pomarańcz. |
Zupa ziemniaczana. Pieczeń rzymska w sosie paprykowo-pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata lodowa z rzodkiewką, koperkiem, oliwa. Woda z cytrymą. |
Budyń czekoladowy, cząstka banana. |
Alergeny |
1,7,10,11 |
|
1,3,7,9, |
1,3,7,11 |
bezmleczna |
Zacierka na mleku roślinnym. Bułka kukurydziana, masło roślinne, wędlina, pomidor, kiełki. Herbata owocowa. |
Pomarańcz. |
Zupa ziemniaczana. Pieczeń rzymska w sosie paprykowo-pomidorowym (mleko roślinne), kasza jęczmienna, sałata lodowa z rzodkiewką, koperkiem, oliwa. Woda z cytrymą. |
Budyń czekoladowy (napój roślinny), cząstka banana. |
Alergeny |
1,10,11 |
|
1,3,9, |
1,3,11 |
25.04.2025 piątek |
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty, papryka. Kawa inka. |
Jabłko. |
Zupa z zielonym groszkiem. Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym, ogórek kiszony. Kompot truskawkowy. |
Bułeczki drożdżowe z powidłami i kruszonką (wyrób własny), herbata z cytryną. |
Alergeny |
1,7,10,11 |
|
1,3,4,7,9,11 |
1,7,8,11,12 |
bezmleczna |
Pieczywo mieszane, masło roślinne, wędlina, papryka. Kawa inka (mleko roślinne). |
Jabłko. |
Zupa z zielonym groszkiem (mleko roslinne). Makaron z tuńczykiem warzywami (mleko roslinne), ogórek kiszony. Kompot truskawkowy. |
Bułeczki drożdżowe z powidłami i kruszonką (mleko roślinne) (wyrób własny), herbata z cytryną. |
Alergeny |
1,10,11 |
|
1,3,4,9,11 |
1,8,11,12 |